Signe har rosacea

Hør Signes historie om, hvordan rosacea påvirker hendes hverdag.

 

Signe fortæller blandt andet: "Jeg opfattede mig selv som grim. Mit udslæt i ansigtet hæmmer mig i mit job, når jeg skal tale foran en masse mennesker. Generelt så gør det, at jeg nogle gange prøver at få mine arbejdsopgaver lavet om til, at jeg kan lave noget bag en computer, så jeg slipper for at være på [...] Jeg følte mig ikke ligeså meget værd som mine veninder, og jeg troede ikke, at jeg ville få en kæreste"

Rosacea er en betændelsestilstand i talgkirtlerne i huden. Den viser sig ved rødme og hævelse af huden i ansigtet i større eller mindre grad. Der er tale om en betændelsestilstand i talgkirtlerne lokaliseret på kinderne, hagen og midt mellem øjenbrynene. Rosacea rammer kun mellem 3-5 % af befolkningen. Typisk i 30-50 års alderen.

Korrekt hudpleje kan gøre meget for at bekæmpe rosacea. Da rosacea er et udtryk for sart hud og dermed ikke skal irriteres, skal man undgå parfume, farvestoffer og andre irriterende ingredienser i de daglige hudplejerutiner. Derfor er det vigtigt at gå efter produkter, der er allergimærkede. 

Troels har atopisk eksem

Hør Troels' historie om, hvordan atopisk eksem har påvirket hans liv siden barndommen.

Ida har psoriasis

Hør Idas tanker om, hvordan det er at leve med psoriasis.

Hovedfilm

Se hovedfilmen om sårbar hud og selvværd.