Troels har atopisk eksem

Her kan du høre Troels’ historie om, hvordan atopisk eksem har påvirket hans liv siden barndommen.

 

Troels arbejder som maskinmester, og har haft atopisk eksem siden barndommen, som efterfølgende har udviklet sig til håndeksem. 

Troels fortæller blandt andet:"Jeg har det som om, at jeg har min hånd i gips, det er nok den letteste måde at forklare det på. Jeg kan ikke bruge den. [...] Når jeg skal give hånd, så bliver det med venstre hånd fordi, at jeg syntes, at det ville være forkert at give hånd med en blodig hånd. [...] Jeg tror godt, at jeg ville kunne blive sorteret fra til en jobsamtale, fordi mine hænder ikke er så gode, og fordi jeg har det job, jeg har. [...] Jeg har det ligeledes skidt med at være til gene for min kæreste på grund af mine hænder”

Atopisk eksem, der også kaldes børneeksem eller prurigo besnier, er en meget udbredt lidelse. I Danmark rammes mellem 15% og 20% af alle børn af børneeksem i én eller anden grad. Eksemen forsvinder i de fleste tilfælde med tiden. Kun mellem 2% og 10% voksne lider af atopisk eksem.

Atopisk eksem er kendetegnet ved meget kløende, tørt og rødt udslæt. Det er typisk lokaliseret i ansigtet, indersiderne af arme og ben eller ved albuebøjningen, knæhaserne og håndleddet. Atopisk eksem er samtidigt forbundet med en øget risiko for at udvikle håndeksem i løbet af livet.

Eksem på hænderne/håndeksem er en hyppig tilstand. Cirka 15% af befolkningen vil blive ramt af den i løbet af livet. Håndeksem skyldes ofte, at huden udsættes for hyppig kontakt med lokalirriterende stoffer. Håndeksem kan også skyldes en allergisk kontaktreaktion til et eller flere stoffer. 

Ida har psoriasis

Hør Idas tanker om, hvordan det er at leve med psoriasis.

Signe har rosacea

Hør Signes historie om, hvordan rosacea påvirker hendes hverdag.

Se hovedfilm

Se hovedfilmen om sårbar hud og selvværd.