Ingredienser

MDerma vil gerne så vidt muligt, give dig alt den viden du ønsker. Derfor har vi her beskrevet hver enkelt ingrediens, der bruges i vores produkter. 

Funktion: 
Antiirritant

Beskrivelse:
Allantoin stammer fra (læge)planten kulsukkerrod. Har en beroligende, blødgørende og lindrende virkning, (og modvirker irritation).

Funktion:
Bærestof

Beskrivelse:
Vand er grundlaget for vandfasen og solvens (opløsningsmiddel) til hydrofile (vand-elskende) stoffer.

Funktion:
Har evnen til at absorbere eller opsuge væsker

Beskrivelse:
Fortykker og stabiliserer, giver et klæbefrit produkt, tilfører god feeling til produktet.

Funktion:
Konservering

Beskrivelse:
Indgår i et mildt konserveringsmiddel/system der består af: Phenoxyethanol, Dehydroacetic Acid og Benzoic Acid.

Funktion:
Vegetabilsk blødgører

Beskrivelse:
Sheasmør har et særligt højt indhold af essentielle fedtsyrer samt A-, E- og F-vitaminer. Særdeles godt til at blødgøre og regenerere huden. Fugter, blødgør og (ud)glatter huden. Sheasmør har en udpræget fugtgivende virkning og er derfor godt til meget tør hud.  Forbedrer konsistensen af emulsioner. Efterlader en fin film på huden, har udglattende egenskaber og bevarer fugten i huden. Har en beskyttende virkning, idet de gavnlige fedtstoffer ikke fjernes fra huden, når man vasker sig (uforsæbeligt).

Funktion:
Hudkonditionerende

Beskrivelse:
Blanding af kolesterol og fedtsyreestere fra lanolin. Er en hudkonditionerende, udbedrende og fugtgivende blødgører. Strukturmæssigt ligner blandingen lipider i hudens eget SC, og det er derfor en ideel blødgører til tør hud.

Funktion:
Vegetabilsk blødgører

Beskrivelse:
Vegetabilsk blødgører fremstillet af en blanding af Caprylic syre og Capric syre (fedtsyreholdig voks fra kokosolie) kombineret med tre (tri) glycerinmolekyler (vegetabilsk).

Funktion:
Fortykker og stabilisator

Beskrivelse:
Er et fortyknings- og stabiliseringsmiddel. Stoffet giver kropsplejeprodukter en ensartet konsistens selv ved store temperatursvingninger. Carbomer minimerer "hvidte-fænomenet", som kan fremkomme ved påsmøring af cremer. 

Funktion:
Viskositetsstabiliserende middel

Beskrivelse:
Bivoks tilfører struktur og konsistens til produktet. Giver en god fornemmelse på huden. Resultatet er blød og elastisk hud. Efterlader en fin film på huden, der forhindrer den i at tørre ud.

Funktion:
Bindemiddel. Kan holde sammen på andre ingredienser I en sammenpresset pille/tablet eller kage. Viskositetsgiver

Beskrivelse:
Mindre krystalstørrelse end parafinvoks. Regulerer konsistens og har gel-dannnende egenskaber. Raffineret voks afledt af petroleum. Fortykker og giver produktet en semi-solid til solid glat konsistens/struktur.

Funktion:
Hudkonditionerende

Beskrivelse:
Hudidentiske ceramider, der forstærker hudens naturlige og beskyttende lipidbarriere. Derved dannes en effektiv barriere mod fugttab. Ceramide 3 støtter fornyelse af hudens naturlige beskyttende lag og danner en effektiv barriere mod fugttab. 

Funktion:
Emulgator

Beskrivelse:
Emulgator af vegetabilsk oprindelse udvundet af kokos/palmekerneolier. 

Funktion:
Emulgator

Beskrivelse:
Emulgator af vegetabilsk oprindelse udvundet af kokos/palmekerneolier. 

Funktion:
Konsistensgiver

Beskrivelse:
En plantebaseret konsistensgiver/stabilisator, der virker glattende, blødgørende og fugtgivende. (Regulerer formuleringens tykkelse.) Giver emulsioner en blød konsistens og støtter dannelsen af en stabil emulsion. 

Funktion:
Vegetabilsk blødgører

Beskrivelse:
En plantebaseret fedtsyreester. Den bruges til at give konsistens og den har re-smøring og hydrofobe (vandafvisende) egenskaber. En del af emulgeringssystemet.

Funktion:
pH-regulator

Beskrivelse:
Et naturligt surhedsregulerende middel.

Funktion:
Konditioner

Beskrivelse:
Meget let silikone, der efterlader en silkeblød og glat følelse på huden. Hud- og hår-konditionerende. Høj spreadability. Danner en beskyttende barriere på huden. Bruges ofte sammen med den lidt tungere silikone dimethicone for at hjælpe med at smøre den ud på huden.

Funktion:
Konservering

Beskrivelse:
Indgår i et mildt konserveringsmiddel/system bestående af: Phenoxyethanol, Dehydroacetic Acid og Benzoic Acid.

Funktion:
Emulgator

Beskrivelse:
Hud-konditionerende og blødgørende emulgator.

Funktion:
Konditioner

Beskrivelse:
Blødgør og udglatter. Dimethicone er både okkluderende og en blødgørende agent. Ligesom olier glatter den huden ved at fylde hullerne ud mellem hudflagerne, men har også en okkluderende effekt som petrolatum.

Funktion:
Fugtbevarer

Beskrivelse:
Glycerin er en naturlig bestanddel i vegetabilske og animalske fedtstoffer og olier, der hovedsagelig består af triglycerider (blanding af glycerol med tre fedtsyrer). I kosmetiske produkter anvendes glycerin som fugtgiver på grund af sine hygroskopiske (vand-tiltrækkende) egenskaber.Derudover hjælper det også med fordelingen af O/W emulsioner, og det udglatter og beskytter huden. 

Funktion:
Konsistensgiver

Beskrivelse:
Glyceryl stearate (glycerylstearat) er en stabilisator/konsistensgiver, som er fremstillet af forskellige vegetabilske olier og anvendes til stabilisering af O/W emulsioner (olie-i-vand-emulsioner).

Funktion:
Fugtgiver

Beskrivelse:
Øger hudens fugtindhold og påvirker de faktorer, som påvirker hud med tendens til atopi.

Funktion:
Eksfoliant / eksfolierende, fugtighedsbevarende stof (humectant), pH regulator, hudkonditionerende

Beskrivelse:
Mælkesyre er en naturlig bestanddel af den beskyttende syrekappe på huden. Anvendes i emulsioner for at regulere pH-værdien/som pH stabilisator og virker udglattende.

Funktion:
Antimikrobielt

Beskrivelse:
Gæringsstof fra den probiotiske Lactobacillus med antimikrobielle egenskaber.

Funktion:
Viskositetsstabilisator

Beskrivelse:
Renset uldfedt, der er i stand til at binde vand og har en høj vandabsorptionsevne. Særligt velegnet som ingrediens for produkter til tør og ru hud og produkter i ble-området.

Omega 6 og omega 3 polyumættede fedtsyrer spiller en vigtig rolle i hudens normale funktion og udseende/fremtoning. Omega 3 og 6 er essentielle fedtsyrer, dvs. de er nødvendige for vores generelle sundhed og funktion, men kroppen kan ikke selv lave dem. Både topikale og orale supplementer er effektive måder at levere essentielle fedtsyrer til huden på. De er vigtige for at bevare en intakt lipidbarriere og for at bevare hudens fysiologiske funktion. Linoleic acid kendes også som Vitamin F (som ikke klassificeres som et traditionelt vitamin, men som en fedtsyre).

Omega 6 og omega 3 polyumættede fedtsyrer spiller en vigtig rolle i hudens normale funktion og udseende/fremtoning. Omega 3 og 6 er essentielle fedtsyrer, dvs. de er nødvendige for vores generelle sundhed og funktion, men kroppen kan ikke selv lave dem. Både topikale og orale supplementer er effektive måder at levere essentielle fedtsyrer til huden på.

Omega 3 reducerer inflammation i huden. Topikal tilførsel af visse omega 3 fedtsyrer kan reducere UV-induceret fotoaldring/skader, aldringstegn og inflammatoriske hud processer.

Funktion:
Stabilisator

Beskrivelse:
Magnesiumsulfat, også kendt som Epsom salt, er et naturligt mineralsk salt med stabiliserende effekt, især i W/O emulsioner (vand-i-olie-emulsioner). Forbedrer konsistensen af emulsionen. Virker fugtgivende i huden.

Funktion:
Udglattende

Beskrivelse:
Vitamin B3, udvundet af vegetabilske råstoffer, virker beroligende og forbedrer udseendet af tør (og ødelagt) hud ved at reducere afskalning og genopbygge smidighed.

Oliesyre er en mono-umættet Omega-9-fedtsyre, der især findes i olivenolie og rapsolie. Oliesyre booster hudens lipidindhold og hudens barrierefunktion. Dette hjælper med at beskytte sensitive hud, øger fugtindholdet, og hjælper huden med at bevare sin egen fugt, hvilket fører til øget/forbedret blødhed og elasticitet. Topikal påføring af omegafedtsyrer er særligt velegnet til tør og atopisk hud, og under ekstreme vejrforhold, såsom kulde og vind, hvor begge faktorer kan fjerne/mindske (strip away) hudens lipidbarriere.

Funktion:
Vegetabilsk blødgører

Beskrivelse:
Tynd oxidationsstabil vegetabilsk olie, der nærer og beskytter huden.

Palmitinsyre er en almindeligt forekommende fedtsyre i mange vegetabilske og animalske olier, og den fungerer som en blødgører. Findes i høje koncentrationer i palmeolie (derav navnet)

Funktion:
Blødgører/Viskositetsstabilisator

Beskrivelse:
Viskositetsopbyggende. Regulerer formuleringens tykkelse.

Funktion:
Mineralsk blødgører

Beskrivelse:
Mineralolie. Olie udvundet af petrolatum.

Funktion: 
Fungerer som blødgører, emulgator og fugtgiver.

Beskrivelse:
Vandopløselig ester der stammer fra naturlige vegetabilske olier.

Funktion:
Bindemiddel og viskositetsregulator

Beskrivelse:
PEG-12 anvendes også som fugtgiver på grund af sine hygroskopiske (vand-tiltrækkende) egenskaber.

Funktion:
Fugtgiver

Beskrivelse:
Hudkonditionerende middel og fugtgiver med antimikrobielle egenskaber. Bruges også som solvent (opløsningsmiddel) til at opløse andre stoffer i.

Funktion:
Mineralsk blødgører

Beskrivelse:
Fast fedtstof. Fugtighedsgivende og fugtighedsbevarende. Beskytter midlertidigt huden mod potentielt farlige stimuli og giver lindring/ro til udsat hud (f.eks. mindre brandsår eller rifter). Petrolatum sænker vandfordampningen ved at danne en barriere på huden.

Funktion:
Konservering

Beskrivelse:
Phenoxyethanol er kemisk konserveringsmiddel, en glycolether der ofte bruges i dermatologiske produkter såsom hudcremer og solcreme. Det er en farveløs olieagtig væske. Phenoxyethanol er et alternativ til standard, potentielt skadelige formaldehyd-frigivende konserveringsmidler.

Funktion:
Viskositets-stabilisator

Beskrivelse:
Et hvidt pulver der fortykker formuleringer og giver gode gel strukturer. Efterlader en silkeagtig blød følelse på huden. Giver en god sensorisk profil på huden. Kontrollerer viskositet og stabiliserer emulsioner.

Funktion:
Emulgator

Bekrivelse:
Emulgator

Funktion:
Vegetabilsk blødgører

Beskrivelse:
Blødgører, tilfører fugt og smidighed. Forstærker hudens naturlige elasticitet. Karakteriseret ved et højt indhold af umættede fedtsyrer, såsom linolensyre. Har et højt indhold af vitaminer. Beskytter og giver næring til sart og tør hud. Ideel til følsom, ru og tør hud. 

Funktion:
Vegetabilsk blødgører

Beskrivelse:
Let olie, der let absorberes af huden og efterlader huden blød og silkeagtig. I lighed med sød mandelolie består den af et højt indhold af  umættede fedtsyrer (fede olier) og linolensyre.

Funktion:
Hud-konditionerende

Beskrivelse:
Salicylsyre er så effektivt på grund af bl.a. dets keratolytiske effekt. I praksis vil det sige, at det yderste hudlag løsnes og fjernes ligesom ved en eksfoliering/peeling, samtidig med at keratinet (protein) i huden blødgøres, så hudens fugtbindende evner øges betydeligt. Andre keratolystiske midler er fx mælkesyre og urea, som kendes fra fugtgivende cremer.

Funktion:
pH-regulator

Beskrivelse:
Natriumhydroxid er et basisk metalhydroxid der kan betragtes som et salt af vand. Det er en af de mest almindeligt anvendte baser, og bruges som pH-reguleringsmiddel. 

Funktion:
Vegetabilsk blødgører

Beskrivelse:
Vegetabilsk blødgører med et højt indhold af de samme frie fedtsyrer, der findes i den menneskelige hud. Absorberes let og er et egnet plejemiddel til alle hudtyper og især til tør hud. Beskytter huden mod fugttab uden at efterlade den fedtet.

Funktion:
Fugtbevarer

Beskrivelse:
Sukkeralkohol af plantestivelse. Sorbitol anvendes som et befugtningsmiddel konditioneringsmiddel til hud og hår. Virker blødgørende på huden.

Funktion:
Konsistensgiver

Beskrivelse:
Stearinsyre støtter stabiliteten af emulsioner. Syren hjælper til, at mindre vand fordamper fra huden. Den er derfor velegnet til emulsioner i hudplejeprodukter til tør hud. Vegetabilsk blanding udvundet af kokos- eller palemkerneolie. Anvendes som konsistensgiver.

Funktion:
Hudkonditionerende – okklusiv, viskositetsgiver

Beskrivelse:
Vegetabilsk blødgører. Regulerer formuleringens tykkelse.

Funktion:
Antioxidant

Beskrivelse:
Naturlig antioxidant, som beskytter huden mod frie radikaler og produktet mod harskning. E-vitamin er desuden med til at bevare hudens elasticitet og smidighed.

Funktion:
Emulgator, pH-regulator

Beskrivelse:
Triethanolamine bidrager til dannelse af emulsioner ved at reducere overfladespændingen af de stoffer, der skal emulgeres således at vandopløselige og olieopløselige ingredienser kan blandes sammen. Det anvendes også til at regulere pH-værdien i hudplejeprodukter.

Funktion:
Fugtbevarer

Beskrivelse:
Urea er en i huden forekommende substans også kendt som Carbamid. Stoffet befugter, blødgør og er specielt velegnet til tør hud, f.eks på albuer og fødder. Urea har ved koncentrationer over 5 % en vis keratolytisk (peelende/hudopløsende) virkning.

Funktion:
Absorberende

Beskrivelse:
Zinkoxid er et hvidt mineralpulver med astringerende, tørrende og antimikrobielle egenskaber. Fremmer opheling. Er særligt velegnet i plejeprodukter til ble-området. Zinkoxid beskytter babyen/barnets følsomme hud mod kontakt med fugtigt ble-indhold.