Lyt og lær - Vores Labtalks podcast sætter spot på hudpleje

LabTalks er podcasten til dig, der interesser dig for, hvad du smører på din krop, men som måske ikke helt kan finde rundt i hudplejejunglen. Det er podcasten til dig, der oplever udfordringer med din hud, men ikke aner hvad du skal gøre ved det. Og så er det podcasten til dig, der bare vil vide lidt mere om hudpleje. Hver tredje dansker oplever, at det er svært at finde god og målrettet rådgivning om hudpleje, og netop derfor har vi skabt LabTalks. For hvorfor oplever nogle udfordringer med rødme, mens andre lider af akne? Hvad betyder det egentlig, når der står ‘cruelty free’ på et produkt? Hvad er ’fugten’ i en fugtighedscreme? Og hvordan og hvorfor konserverer man hudplejeprodukter? Det er nogle af de spørgsmål, du i LabTalks kan få svar på. Første sæson består af seks afsnit, som er – indrømmet – en smule nørdede, men med garanti også underholdende. Hør f.eks. om den største misforståelse om hudpleje, eller få de bedste hudplejetips. Lyt med, og bliv klogere. Det bliver nørdet, det bliver informativt, og det bliver uden tvivl sjovt! 

Find LabTalks nedenfor.

Du kan også finde podcasten, der hvor du normalt lytter til podcasts. 

Afsnit 1 - Hvordan laver man en creme?

Hvilke processer går man igennem, når der skal laves en creme? Hvor lang tid tager det at lave en creme? Hvad består en creme af? Hvad er et hjælpestof? Hvordan bliver ingredienserne til en homogen masse?

 

Afsnit 2 - Konservering i cremer

”Bakterier elsker vand”, siger Lene, produktchef i DermaPharm, og nævner det som en af grundene til at konservere hudplejeprodukter. For faktisk er det ikke kun mad, men også hudplejeprodukter, man konserverer, og det kan ske på rigtig mange forskellige måder. Du har sikkert hørt om parabener, men det rette valg af emballage er også med til at konservere et produkt. Hør hvordan i anden episode af LabTalks. 

 

Afsnit 3 - Aktive ingredienser

Niacina … hvad for en nød? Ja, den er god nok, niacinamid, som det hedder, er en aktiv ingrediens i en hel del plejeprodukter og lidt af en wonder-ingrediens. Det hjælper nemlig både mod rødme, urenheder og pigmentfejl og har samtidig en anti-age-effekt og forbedrer hudens struktur og hudens barrierefunktion generelt. Det lyder lidt vildt, ikke? Hør med i tredje episode af LabTalks, og bliv klogere på, hvilken rolle de forskellige ingredienser spiller i hudplejeprodukter. 

Afsnit 4 - Test, test test!

“Test, test, test” Det er titlen på fjerde episode af LabTalks, hvor vi taler om, ja, tests af produkter. For faktisk gennemgår dit hudplejeprodukt rigtig mange tests, inden det bliver sat i produktion. Det bliver dermatologisk testet, det bliver testet for konsistens, det bliver testet både fysisk og kemisk, solcreme bliver testet for SPF, og så bliver det testet for holdbarhed. Hør hvordan og hvorfor i fjerde episode af LabTalks, hvor vi også taler om nogle af de største misforståelser om hudpleje.

Afsnit 5 - Hvad er fugt? Og hvorfor er fugt nødvendigt for huden?

Når vi taler om fugtpleje, hvad mener vi så helt præcist?  Hvad er fugt egentligt? Og hvorfor er det vigtigt for huden? Hvilke fugtgivere og fugtprincipper findes der? 

Afsnit 6 - Besøg af hudlæge Uffe

Vi har besøg af Doktor Uffe. Han er manden bag MDerma, hudlæge og biokemiker, og så ved han alt, du skal vide om din hud – på godt og ondt! Lyt med, og bliv klogere på din huds opbygning, hvilke hydtyper der findes, og hvad du kan gøre for at pleje den bedst muligt.